با وجود آن‌که هنوز وزرای پیشنهادی سه وزارتخانه باقیمانده دولت یازدهم معرفی نشده‌اند بعضی از نمایندگان مجلس نسبت به سرپرست‌های موقت این سه وزارتخانه به‌ویژه جعفر توفیقی، سرپرست وزارت علوم انتقادهایی دارند.
این نمایندگان علت انتقادهای خود را سوابق سیاسی توفیقی می‌دانند و حتی از رییس‌جمهوری درخواست کرده‌اند که توفیقی را به عنوان وزیر علوم معرفی نکند چون به او رای نخواهند داد.
محمدرضا تابش، نماینده اردکان در گفت‌وگو با «بهار» ضمن انتقاد از رفتار حزبی بعضی از نمایندگان در رای اعتماد به وزرای پیشنهادی می‌گوید: «مخالفت این نمایندگان فقط بر سر حزب است و حس رقابتشان باعث شده هرطوری که می‌خواهند دیگران را نقد کنند؛ نقدهایی که به اسم نقد سازنده انجام می‌شود ولی در اصل تخریب‌کننده است.»
عده‌ای معتقد هستند که توفیقی سهمیه اصلاح‌طلبان از کابینه است و انتخاب او بر رییس‌جمهوری تحمیل شده. این ادعا چقدر صحت دارد؟
به هیچ عنوان این ادعا درست نیست. هیچ فشاری برای انتخاب آقای توفیقی وجود نداشته و اصلاح‌طلبان بارها اعلام کرده‌اند که ما به دنبال سهم‌خواهی از کابینه نیستیم.
فکرمی‌کنید معرفی سرپرست‌ها‌ به عنوان وزیر پیشنهادی از سوی آقای روحانی چقدر احتمال دارد؟
رویکرد انتخاب سرپرست‌ها از سوی آقای روحانی برای معرفی آنان به عنوان وزیر پیشنهادی وزارتخانه‌های باقیمانده است که خوشبختانه ایشان انتخاب‌های خوبی داشته‌اند و سعی کرده‌اند که در این وزارتخانه‌ها مانند سایر وزارتخانه‌ها از نیروهای کارآمد استفاده شود.
انتخاب آقای توفیقی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
ایشان مدیری کارآمد، توانا و آگاه هستند و همچنین اشراف کاملی به حوزه وزارت علوم دارند؛ توفیقی در دوره مسئولیت خود سلسله‌مراتبی حرکت کرده و می‌تواند در اداره وزارت علوم موفق باشد. آقای توفیقی گزینه اول رییس‌جمهوری برای تصدی وزارت علوم بوده ولی آقای روحانی بنا بر ملاحظاتی تصمیم گرفتند که آقای میلی‌منفرد را به مجلس معرفی کنند که او نیز فرد توانمند و مجربی بود ولی مجلس به او رای اعتماد نداد.
در این چند روز اخیر بعضی ‌رسانه‌ها فضاسازی‌های مختلفی علیه آقای توفیقی داشته‌اند. فکر می‌کنید این فضاسازی‌ها با توجه به این‌که ایشان هنوز به عنوان وزیر معرفی نشده‌اند یا از خود دفاعی نکرده‌اند، چقدر درست است؟
متاسفانه عده‌ای تندرو دست به کار شده‌ و آقای توفیقی را مورد هجمه و تخریب قرار داده‌ و فیلمی از سخنرانی ایشان منتشر کرده‌اند. باید در جواب این افراد گفت که بهتر است شرایط و موقعیت آن سخنرانی را ابتدا بسنجند و پس از آن تصمیم‌گیری کنند. عده‌ای مدعی اصولگرایی پیدا شده‌اند تمام کارهای اصلاح‌طلبان را ثبت و ضبط می‌کنند؛ حرف من این است که اگر سخنان و رفتار اصولگرایان را ما نیز ثبت و ضبط می‌کردیم از آنان کلی اشتباه پیدا می‌شد. رویکرد ثبت و ضبط از سوی مدعیان اصولگرایی یک رویکرد امنیتی است که درست نیست.
فکر می‌کنید این رویکرد امنیتی تا کجا ادامه پیدا می‌کند؟
خوشبختانه آقای روحانی آمده‌اند که این رویکردهای اشتباه کنار گذاشته شود تا کمتر شاهد اینچنین اتفاق‌ها باشیم. رویکردی که اجازه می‌دهد یک‌نفر در جلسه ماهانه دل‌بسته‌ترین افراد به نظام ورود کند و بدون نظر نظام و حکومت اقدام به دستگیری گروهی بکند و دست به پرونده‌سازی بزند. اگر این دستگیری‌ها با حکم نظام بود پس چرا آنان را پس از چند ساعت آزاد کردند و مشخصا این رفتار چیزی جز پرونده‌سازی نبوده است.
فکر می‌کنید مجلس چقدر با دولت در رای اعتماد به آقای توفیقی همکاری می‌کند؟
انتخاب میلی‌منفرد در فهرست اولیه برای این بود که مجلس با دولت همراهی و همکاری کند ولی این امر محقق نشد و باید دید مجلس در زمینه آقای توفیقی چه تصمیمی اتخاذ می‌کند.
رای ندادن دوباره مجلس به وزرای پیشنهادی باقیمانده چه پیامدی را خواهد داشت؟
با رای عدم اعتماد به شخصیت‌هایی همچون توفیقی مردم و دانشگاهیان را مایوس کرده‌ایم. مردم به امید پایان دادن به تنش داخلی و خارجی پای صندوق‌های رای آمدند و این رفتار مخالف‌گونه حزبی به امید مردم صدمه وارد می‌کند. اگر قرار است نقدی هم داشته باشیم نسبت به یک وزیر یا یک دولت باید آن نقد سازنده باشد نه آن‌که طرف مقابل را تخریب کنیم.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا